Onze impact

2021 was een uitdagend, maar zeer succesvol jaar voor Mary's Meals. Door de sluiting van scholen en/of contactbeperkingen had Covid-19 vanaf het jaar 2020 een grote invloed op de manier waarop we kinderen konden voorzien van hun schoolmaaltijd.

Desondanks slaagde Mary's Meals erin om onze belofte te blijven waar maken aan de kinderen in het schoolvoedingsprogramma (met schoolvoeding waar mogelijk en maaltijden om mee naar huis te nemen indien nodig). We zijn ook gegroeid door nog extra 425.058 kinderen te voeden op 1.240 scholen in 12 landen.

2021 was ook een opmerkelijk jaar voor Mary's Meals toen we wereldwijd de mijlpaal van twee miljoen kinderen bereikten die dagelijkse een voedzame maaltijd ontvingen, terwijl we tegelijkertijd een sterke impact zagen in al onze programma's.

Ons Impactverslag 2021 biedt een overzicht van de gegevens die zijn verzameld uit voortdurende monitoring van ons werk, evenals het doel om onze belofte in Malawi na te komen door maaltijden om mee naar huis te nemen (gedurende het grootste deel van het schooljaar) en terug te keren naar schoolvoeding (gedurende zeven weken).

Onze impact door de jaren heen

Ons vijfjarig impactverslag richtte zich op het bestuderen van de schoolvoedingsprogramma's in Malawi en Zambia, twee van de grootste programma's. Gedurende het project hebben we verschillende kinderen, leraren, gezinshoofden en vrijwilligers geïnterviewd om een volledig begrip te krijgen van de omvang van ons werk. De resultaten van de studie (veel ervan zijn niet verrassend) tonen aan dat onze missie - het aanbieden van een dagelijkse maaltijd op school - echte en significante effecten heeft voor kinderen wat betreft hun honger- en energieniveaus, welzijn, toegang tot onderwijs, betrokkenheid en betere prestaties in het onderwijs, maar ook ondersteuning biedt aan de gemeenschap en hun bereidheid te investeren in onderwijs.

Hoewel onze focus altijd op de kinderen ligt die we bedienen, is de impact van ons werk op de gemeenschappen ook significant, en de vrijgevigheid en toewijding van onze vrijwilligers en lokale gemeenschappen zijn onontbeerlijk bij onze benadering van schoolvoeding.

De zekerheid, dat ons werk het leven van kinderen en gemeenschappen die lijden onder armoede ten goede verandert, toont aan dat onze doelstellingen worden behaald en dat onze inspanningen om de volgende kinderen te bereiken nooit zullen stoppen.

Het volgende kind

Onze prioriteit is altijd om onze belofte waar te maken voor de kinderen die al in het schoolvoedingsprogramma zitten, maar we streven ernaar om het volgende hongerige kind te bereiken dat wacht op een maaltijd.

Ons strategisch plan voor 2021-2023 (The Next Child) handhaaft drie strategische doelstellingen:

meer kinderen voeden op dezelfde onderwijslocatie; Hulp bieden aan degenen die lijden onder de effecten van extreme armoede in de armste gemeenschappen ter wereld;

het laten groeien van de wereldwijde beweging en meer mensen in staat stellen om hun geld, goederen, vaardigheden, tijd of gebed aan te bieden om het werk van Mary's Meals te laten groeien;

het bevorderen van onze visie, missie en waarden.

Dit is een zeer ambitieus plan, maar we geloven dat het met de hulp van iedereen mogelijk is.

Onze impactgeschiedenis - resultaten

Een kind dat de energie heeft om lessen te volgen en zich te concentreren, kan het ondenkbare bereiken.

 

Schoolvoedingsprogramma's worden algemeen erkend als de beste manier om armoede te bestrijden, door in te spelen op de onmiddellijke behoeften van hongerige kinderen en bij te dragen aan de ontwikkeling op lange termijn van hun gemeenschappen via onderwijs. Onze studies tonen aan dat in het eerste jaar van het programma, de maaltijden van Mary's Meals het niveau van de honger doen verlagen en dit resultaat is na korte tijd merkbaar. Kinderen in Malawi hadden 29 keer meer kans om nooit honger te hebben op school dan degenen die onze maaltijden niet kregen, en kinderen in het programma in Zambia hadden ook zes keer meer kans om nooit honger te hebben op school dan degenen die geen Mary's Meals ontvingen. Ook het energiepeil steeg al na slechts één jaar van ons voedingsprogramma bij zowat 100% van de kinderen in Malawi en Zambia die "meer energie" of "veel meer energie" hadden na het eten van Mary's Meals-maaltijden. Schoolbezoek en inschrijvingen worden ook positief beïnvloed door het Mary's Meals-programma, met meer kinderen die zich inschrijven voor school en een groter aantal dat de lessen volgt. Gemeenschappen merken ook op dat er minder kinderen zijn die na de introductie van Mary's Meals op hun scholen niet meer naar school gaan.

 

Financiële verslagen

U kunt meer details vinden over hoe we uw giften besteden in onze jaarlijkse rapporten.

Vandaag levens veranderen

U kunt ons werk steunen door vandaag nog een gift te doen! Help ons levens te veranderen! Laten we het volgende kind bereiken! Samen kunnen we weldra 3 miljoen kinderen bereiken!

Nu doneren