Big Family Christmas

Vier Kerstmis met Mary’s Meals!

Om deel te nemen aan ons Groot Familie Kerstfeest, kan je een bezoekje brengen aan onze internationale site.  Daar kan je voor €15,60 een bord bijzetten aan onze virtuele Kersttafel.  Elke plaats aan tafel zal een hongerig kind voor een heel schooljaar lang elke dag een maaltijd bezorgen!

Wanneer je een bord plaatst op onze Kersttafel, ontvang je een digitale onderlegger die je kan uitprinten en online delen.

Meer vernemen over onze Kerstactie in het Nederlands?  Ga dan naar Mary’s Meals Nederland.

Giften vanuit België voor ons Groot Familie Kerstfeest kunnen gebeuren via Stripe.  Deze zijn niet aftrekbaar voor de belastingen.  Meer info: klik hier. 

Wil je een gift doen die aftrekbaar is voor de belastingen, wil je dat doen via Kontinenten.  Meer info: klik hier. 

Giften via Kontinenten kunnen geen digitale onderlegger krijgen op de Kersttafel.

Wie we zijn

Mary’s Meals is een wereldwijde beweging die schoolvoedselprojecten opzet in enkele van ’s werelds armste gemeenschappen, waar armoede en honger kinderen beletten een opleiding te volgen. Belgium

Ons idee is een eenvoudig idee dat werkt. We bieden een dagelijkse maaltijd op een leerlocatie om chronisch arme kinderen naar de klas te halen, waar ze een opleiding krijgen die in de toekomst hun ladder uit de armoede kan zijn.

Onze visie

Het is onze visie dat elk kind één maaltijd per dag ontvangt op een plek van onderwijs, en dat iedereen die meer heeft dan men nodig heeft, deelt met degenen die zelfs de meest essentiële dingen missen.

Onze missie

Onze missie is om mensen in staat te stellen hun geld, goederen, vaardigheden, tijd of gebed aan te bieden, en door deze betrokkenheid de meest effectieve hulp te bieden aan hen die lijden aan de gevolgen van extreme armoede in ’s werelds armste gemeenschappen.

Wat we doen

Mary’s Meals voedt dagelijks 1.504.471 kinderen op school in 18 verschillende landen, in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

De gemiddelde globale kosten voor het voeden van een kind voor een heel schooljaar bedragen slechts € 15,60. De wereldwijde kosten per maaltijd bedragen 7 cent.

Mary’s Meals heeft meer dan een miljard maaltijden geserveerd aan verarmde kinderen over de hele wereld. De miljardste maaltijd werd geserveerd in Noida, India, in 2017. Waar Mary’s Meals worden aangeboden, is er een stijging van het aantal inschrijvingen, de aanwezigheid en de academische prestaties.

We streven ernaar onze lopende skosten laag te houden, waarbij ten minste 93% van de donaties aan onze liefdadigheidsactiviteiten wordt besteed.

We zijn vastbesloten om onze belofte van een voedzame dagelijkse maaltijd op school te houden aan die kinderen die al zijn ingeschreven in ons schoolvoedselprogramma en – als het geld het toelaat – uitreiken naar het volgende hongerige kind dat op Mary’s Meals wacht.

Doe mee

Om meer te weten over Mary’s Meals Belgium en over hoe u kunt meedoen, kunt u contact opnemen met gebruik van de onderstaande gegevens. We horen graag van u!

Contacteer ons via email christine.Vandebuerie@Marysmeals.org

of via telefoon 050 – 31 22 80

Schenken

Ons project wordt in België ondersteund door de vzw Kontinenten waarmee wij een samenwerkingsovereenkomst hebben afgesloten.

U kan een gift overmaken die fiscaal aftrekbaar is in België (vanaf €40,00 per jaar) op volgend rekeningnummer:

BE21 0000 7186 7603 – BIC BPOTBEB1

                                    op naam van de vzw Kontinenten, Potterierei 72, 8000-BRUGGE

                                    met verplichte vermelding : Mary’s Meals Belgium

Andere talen

France  Map